GT – Velgen opgeknapt.

      Reacties uitgeschakeld voor GT – Velgen opgeknapt.

De velgen onder mijn Corolla GT (15″ Speedline Corse) heb ik rond 2005 2e hands overgenomen en daarna overgespoten van goud- naar zilverkleurig. De banden waren toen al niet nieuw en behoorlijk hard, waardoor ze wel lang meegaan, maar ook weinig grip geven. Het werd dus wel eens tijd voor nieuwe banden en dan kon ik de velgen ook meteen opknappen.

Aangezien dat wel de nodige tijd zou kosten en ik toch af en toe met de auto wil rijden, heb ik ervoor gekozen eerst de originele velgen op te knappen. Daar had ik namelijk nog 2 setjes van liggen die wel een opknapbeurt konden gebruiken en waarvan de banden ook nodig aan vervanging toe waren.

Na eerst allerlei foto’s van andere gt’s te hebben bekeken heb ik besloten de velgen wit te gaan spuiten. Ik had nog witte lak staan van het spuiten onder de motorkap, dus dat scheelde.
De eerste stap was de banden te laten verwijderen en vervolgens kon het schuren beginnen, totdat ze er zo bij lagen:
1

Daarna was het tijd ze in de primer te zetten:
2 4 3

Vervolgens weer nat schuren en goed schoonmaken. In een geïmproviseerde spuitcabine heb ik ze vervolgens gespoten:
5
6
7

Na enkele dagen uitharden was dit het resultaat:
8

En met nieuwe Vredestein banden erop:
9
10

Het eindresultaat, waarmee ik erg tevreden ben:
11
12