Remklauw revisie

      Reacties uitgeschakeld voor Remklauw revisie

Na al enkele jaren last te hebben gehad van een aanlopende achterrem, heb ik eindelijk eens de tijd genomen om zelf te gaan kijken wat er aan de hand kon zijn. Twee garages hebben er de afgelopen jaren al eens naar gekeken nadat het tot twee keer toe apk afkeur was en beide keren hebben ze een wiellager vervangen, het probleem met aanlopen bleef echter terugkomen.

Nu ik er dan eindelijk eens de tijd voor had genomen was het eigenlijk vrij simpel. Pa was alvast van alles aan het uitproberen geweest en daardoor kwamen we er achter dat het aan de remklauw moest liggen. Na enig speurwerk online en contact met bedrijven bleek deze niet meer nieuw leverbaar te zijn, maar heb ik een revisiebedrijf gevonden die ook goede recensies had. Robijn revisie te Nijverdal.

Ik heb na eerst mailcontact te hebben gehad besloten de klauw op te sturen en enkele dagen later (i.v.m. feestdagen) ontving ik al een remklauw die weer als nieuw was.

De gereviseerde remklauw
Gemonteerd en het probleem is opgelost

Na montage was het probleem opgelost en zo’n twee maanden verder is alles nog steeds probleemloos. Alhoewel ik erg blij ben met het resultaat vind ik het toch bijzonder dat zowel een universele garage als de Toyota dealer dit dan niet hebben gezien als het probleem.