Folk an de Gruppe – presale.

      Reacties uitgeschakeld voor Folk an de Gruppe – presale.

21 september 2019 is het weer zover, Folk an de Gruppe in het bossie van de pastoor te Nieuw-Schoonebeek. De line-up bestaat dit jaar uit Daniël Lohues, Def Americans, Hannah Mae, Cookhouse, Feather & the White en Rocket Chair.

Figuur 1: Startpagina fadg.loves.nl

De organisatie verwachte dat het wel eens hard kon gaan met de verkoop van de kaarten en wilde bezoekers van voorgaande edities graag de eerste keus geven om kaarten te bestellen. Zo ontstond het idee van de presale. Na wat ideeën uitwisselen heb ik een webshop ontwikkeld waarin het mogelijk is tickets en merchandise aan te bieden, met de mogelijkheid van de presale. De website is te benaderen via https://fadg.loves.nl.

Figuur 2: Tickets en andere merchandise bestellen.

Aan de hand van een lijst met bezoekers van voorgaande edities werd bepaald hoeveel kaarten men mocht bestellen. Na enkele maanden ontwikkelen en testen was het tijd om de presale mail te versturen.

Figuur 3: Presale mail

Aangezien het alweer enkele jaren geleden was dat ik een soortgelijk systeem heb ontwikkeld (in C#.net) en nog veel langer dat ik iets in PHP had geschreven, zaten er nog wel enkele kinderziektes in bij de live-gang. Een punt en een komma omwisselen bij het aanbieden aan de betaalprovider bijvoorbeeld. Ook het versturen van de mail gaf problemen, in het bijzonder bij Hotmail accounts. Gelukkig werden de problemen heel snel gemeld en lijkt het nu opgelost te zijn.

Voor de afhandeling van het betaalverkeer heb ik gebruik gemaakt van de betaalprovider Mollie (mollie.com). Mollie maakt het mogelijk om op een gemakkelijke en veilige manier betalingen via iDeal af te handelen. De gekoppelde rekening is van Folk an de Gruppe zelf en deze website (fadg.loves.nl) ontvangt alleen een bevestiging of de aangeboden order succesvol is betaald of niet.

Middels de website biedt ik als ontwikkelaar alleen de technische mogelijkheid tot het aanschaffen van tickets en merchandise, alles wordt verder afgehandeld door het bestuur van Folk an de Gruppe, waar ik geen onderdeel van uitmaak.

De presale bleek technisch gezien een groot succes en nu is het wachten op 1 juni, wanneer de gewone voorverkoop start.